Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изрази съболезнования за загиналите в Германия наши

...
Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изрази съболезнования за загиналите в Германия наши
Коментари Харесай

Загинали са четирима българи от турски произход в Германия, съобщи Пеевски

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски изрази съболезнования за починалите в Германия наши сънародници и изиска реакция, както и дейности от Министерството на външните работи за определяне аргументите за пожара, съобщи Пловдив 24.

" С огромна горест научих, че при пожар в немския град Солинген, провинция Северен Рейн-Вестфалия са починали четирима български жители от турски генезис, в това число и две деца.

Изказвам най-дълбоките си съболезнования към техните близки и родственици.

Информиран съм, че полицията е показала, че пожарът е зародил по неизяснена към този момент причина в остаряла постройка в локалния квартал " Хьошайд ".

Очаквам реакция от Министерство на външните работи и от българското консулство във Франкфурт и предприемане на нужните дейности за връзка с локалните управляващи за установяването на аргументите за пожара ", цитираха Пеевски от пресцентъра на Движението за права и свободи в формалната си страница във " Facebook ". Съболезнованията са оповестени както на български, по този начин и на турски език.

Както по-рано  " Фокус "  съобщи, четирима членове на семейство турски имигранти от български генезис са починали в понеделник при пожар в постройката им в град Солинген, Германия. 

Жертвите са мъж, жена и двете им деца, разясниха локалните управляващи. Самоличността им не беше оповестена незабавно, само че техни съседи споделиха пред локалните медии, че те са български жители от турски генезис. 

Пожарът, който лиши живота на турско-българско семейство, може да е причинен от тенденциозен палеж, оповестиха немските управляващи в сряда, представени от  " Анадолската организация ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР